Gimnàstica Artística Masculina

GAM

GAM

La Gimnàstica Artística Masculina és una de les tantes disciplines o modalitats derivades de la gimnàstica, i segons ho assenyala la història, tindria poc més d’un segle de vida, no així la gimnàstica en general, la qual tindria més de 4000 anys. En els seus començaments, eren Grècia, Creta, Egipte i Roma les localitats que de l’una o l’altra manera practicaven aquest esport, clar que amb una fi militar, físic o religiós.

Dins de l’origen d’aquesta gimnàstica, hem d’assenyalar que uns dels precursors, de fet el creador de les conegudes paral·leles, va ser un professor alemany, anomenat Jahn, qui va començar a impartir aquest tipus de classes, en les quals s’usaven aparells. Amb el temps es van anar expandint a diferents països d’Europa, i va continuar practicant-se, clar que mentre transcorria el temps, els exercicis van anar prenent més dificultat, per tant requerien més pràctica i destresa.

Amb la pràctica en augment de la gimnàstica artística masculina, és que es comencen a realitzar i fundar les primeres societats gimnàstiques (la majoria d’elles en terreny europeu) durant el segle XIX. Amb la creació d’aquestes societats, es decideix pràcticament de manera unànime associar-se entre totes, esdeveniment que portaria a fundar la primera Federació Europea de Gimnàstica, tot això l’any 1881. Aquesta Federació va tindre com a president a Cuberus.

Devem també recordar que en els inicis dels Jocs Olímpics l’any 1896, la gimnàstica no es dividia entre “masculina” i “femenina”, ja que les úniques persones que competien en aquest esport eren homes.

DOCUMENTOS

 

NORMATIVA GENERAL COMPETICIONES FGCV

CALENDARIO AUTONÓMICO GAM 2023

NORMATIVA JOCS GAM 2023

NORMATIVA VESTIMENTA FGCV

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad