Gimnàstica Rítmica

GR

GR

La Gimnàstica Rítmica és una modalitat gimnàstica tradicionalment femenina, encara que hui dia també la practiquen xics, que desenvolupa especialment l’expressivitat corporal per mitjà de la combinació d’elements de ballet, gimnàstica i dansa i que es practica amb l’ús de determinats aparells: corda, cércol, pilota, maces o cinta. La base aquesta modalitat és l’acompanyament musical, tots els elements realitzats pel cos han d’estar estrictament lligats a la música de l’exercici, la duració del qual és com a màxim d’un minut i trenta segons, si és en la modalitat individual i dos minuts i trenta segons, si és la modalitat de conjunts. En aquesta última modalitat les cinc gimnastes que componen en conjunt han de mostrar aqueixa expressivitat corporal de forma totalment coordinada, els seus moviments han de ser homogenis i mostrar un esperit de cooperació.

La pràctica de la Gimnàstica Rítmica fa que els  xiquets/etes gaudisquen explorant les possibilitats motrius i expressives del seu propi cos. Però no sols serveix per a desenvolupar, enfortir i donar flexibilitat al cos, sinó que a més, afavoreix al desenvolupament integral d’aquests. Mitjançant el desenvolupament de les seues possibilitats motrius i dels recursos expressius del cos s’adquireixen hàbits saludables que contribueixen a tindre una bona salut. La modalitat de conjunts contribueix al fet que es fomenten tècniques de socialització, establint-se relacions constructives i equilibrades amb les seues companyer@s. I al ser un esport en el qual es busca la perfecció del moviment adquireixen hàbits de disciplina, esforç i superació.

A la Comunitat Valenciana existeixen nombrosos clubs i escoles que es dediquen a la pràctica d’aquesta disciplina. Des de la Federació de Gimnàstica de la Comunitat Valenciana s’organitzen diferents competicions perquè qualsevol xiquet/eta puga participar en aquestes en funció del nivell que tinguen. En la modalitat individual, la temporada de la qual va des de gener a juliol, es pot participar en Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana, Trofeu Federació (nivell bàsic, mitjà o avançat) i s’organitzen també les fases provincials i autonòmiques dels campionats que tenen fase nacional, Campionat de Nacional Base Individual, Campionat Espanya Clubs i Autonomies, i Campionat d’Espanya Individual. En la modalitat de conjunts existeix competició durant tot l’any, de gener a juliol, es pot participar en aquesta modalitat en Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana i Copa Comunitat Valenciana (nivell Open, nivell 1 i nivell 2), i de juliol a desembre en Trofeu Federació Conjunts (nivell bàsic o avançat), a més s’organitza també les fases provincials i autonòmiques del Campionat Nacional Base Conjunts i Campionat d’Espanya de Conjunts.

DOCUMENTS

NORMATIVA JOCS ESPORTIUS GR 2024

ENLLAÇ JOCS ESPORTIUS GR 2024

ACLARACIONS JOCS ESPORTIUS GR 2024

CALENDARI AUTONÓMIC GR 2024 AMB SEUS

APARATOS AUTONOMICA 2º SEMESTRE GR 2024

APARATOS AUTONOMICA 1ER SEMESTRE GR 2024

NORMATIVA AUTONOMICA GR 2024

CIRCULAR 1 NORMATIVA TÉCNICA GR 2024

CIRCULAR 2 NORMATIVA TÉCNICA GR 2024

ACLARACIÓ D´EDATS CATEGORIES COMPETICIÓ NOMÉS AUTONÓMICA SENSE CLASSIFICACIÓ A NACIONAL

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad