Parkour

PK

PK

Parkour, també conegut com “*freerunning” i “Art del desplaçament”, és un esport no competitiu que consisteix en la pràctica del desplaçament lliure sobre i a través de qualsevol terreny utilitzant únicament l’habilitat el cos, principalment corrent, saltant, grimpant i efectuant moviments quadrúpedes. En la pràctica, se centra en el desenvolupament de les qualitats necessàries requerides per a aqueixos desplaçaments, que inclouen la força funcional i la forma física, l’equilibri, l’orientació espacial, l’agilitat, la coordinació, la precisió, el control i la visió creativa.

És un esport que fomenta el progrés personal a tots els nivells, revelant els límits físics i mentals d’una persona i oferint simultàniament els mitjans per a superar-los. És un mètode d’entrenament del cos i de la ment per a aconseguir la major funcionalitat, eficàcia i alliberament possibles en qualsevol entorn.

L’esport té com a objectiu desenvolupar la confiança, la determinació, l’autodisciplina i l’autonomia, i la responsabilitat dels actes dels seus practicants. Estimula la humilitat, el respecte pels altres i pel propi entorn, l’expressió personal i l’esperit de comunitat, i emfatitza la importància del descobriment i de la seguretat en tot moment.

Documents / Normativa Tècnica

 

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad